Tukea omaishoidon muutostilanteisiin - vertaisryhmiä kasataan!

30.1.2020

Katse huomiseen-ryhmän mainos
Katse huomiseen-ryhmän mainos
Omaisena edelleen-ryhmän mainos
Omaisena edelleen-ryhmän mainos

Kokoamme parhaillaan kahta eri omaishoidon muutostilanteisiin suunnattua vertaisryhmää. Katse huomiseen-vertaisryhmä on suunnattu heille, joiden omaishoitajuus on päättynyt läheisen kuolemaan ja Omaisena edelleen-vertaisryhmä heille, joiden läheinen on siirtynyt kodin ulkopuoliseen hoitoon.

 

Katse huomiseen-vertaisryhmä heille, joiden omaishoitajuus on päättynyt läheisen kuolemaan 

Ryhmä sopii heille, jotka ovat jo päässeet kaikkein suurimman surun yli, mutta kaipaisivat kuitenkin keskustelua ja aiheen käsittelyä ryhmässä. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden keskustella surusta ja luopumisesta sekä käydä läpi omia kokemuksiaan ja tunteitaan toisten, samassa tilanteessa olevien kanssa. Tavoitteena on tukea osallistujia hetkeksi pysähtymään ja miettimään uutta elämäntilannettaan, suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen ja löytämään sieltä odottamisen arvoisia sekä iloa tuottavia asioita. 

Ryhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa ja käynnistyy Järvenpäässä syksyllä 2020 mikäli ryhmäkoko saadaan kasaan. 

 

Omaisena edelleen – vertaisryhmä heille, joiden läheinen on siirtynyt pysyvästi kodin ulkopuoliseen hoitoon

Onko omaisesi/läheisesi siirtynyt kodin ulkopuoliseen hoitoon pysyvästi? Oletko omaisena edelleen tilanteessa käyden läheistäsi tapaamassa kodin ulkopuolisessa hoitokodissa? Kaipaatko vertaistuellista, voimaannuttavaa yhdessäoloa ja keskustelua toisten, samanlaisessa muutostilanteessa olevien omaisten kanssa? Tule rohkeasti mukaan! Olemme käynnistämässä voimaannuttavaa vertaistoimintaa, johon ovat tervetulleita kaikki muutostilanteissa olevat omaiset, läheiset ja omaishoitajat. Uusi vertaisryhmämme käynnistyy syksyllä 2020, mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään viisi henkilöä.


Lisätietoja ja ilmoittautumiset ryhmiin:
OmaisOiva ohjaaja Laura Kosonen, puh. 050 320 3962 tai 
OmaisOiva koordinaattori Heidi Puumalainen, puh. 050 306 6812
etunimi.sukunimi@omaisoiva.net