Tukea omaishoitotilanteen päättyessä läheisen kuolemaan tai kodin ulkopuoliseen hoitoon siirtyessä

16.8.2019

Omaisena edelleen - iltakahvilan mainos
Omaisena edelleen - iltakahvilan mainos
Katse huomiseen-ryhmän mainos
Katse huomiseen-ryhmän mainos

Järjestämme syksyllä iltatilaisuuden Omaisena edelleen-teemalla, jossa käsittelemme keskustellen tilannetta, jossa läheinen on muuttanut kodin ulkopuoliseen asumiseen ja omaisena oleminen jatkuu näin ollen hieman erilaisena. Lisäksi alamme kokoamaan Katse huomiseen-vertaisryhmää, joka on suunnattu heille, joiden omaishoitajuus on kokonaan päättynyt läheisen kuolemaan.

 

Omaisena edelleen - iltakahvila

  • ti 22.10. klo 17.30-19

Myllytien toimintakeskus, Luokka-tila, os. Myllytie 11, Järvenpää

Onko läheisesi siirtynyt tai siirtymässä kodin ulkopuoliseen hoitoon tai hoivaan?
Kaipaatko tietoa ja tukea tähän omaishoidon muutostilanteeseen liittyen? 

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta lisää kaikille avoimeen ja maksuttomaan tilaisuuteen. Alustajana Tuija Kotiranta; omaisyhteistyön päällikkö, Omaisena edelleen ry:stä. Tilaisuudessa kartoitetaan lisäksi myös tarvetta Omaisena edelleen – vertaisryhmälle. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot torstaihin 17.10. mennessä: heidi.puumalainen@omaisoiva.net tai puh. 050 306 6812. 

Tilaisuus järjestetään Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n OmaisOiva-toiminnan sekä Omaisena edelleen ry:n kumppanuudella.

 

Katse huomiseen-vertaisryhmä

Katse huomiseen-vertaisryhmä on tarkoitettu heille, joiden omaishoitajuus on päättynyt läheisen kuolemaan. Ryhmä sopii heille, jotka ovat jo päässeet kaikkein suurimman surun yli, mutta kaipaisivat kuitenkin keskustelua ja aiheen käsittelyä ryhmässä. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden keskustella surusta ja luopumisesta sekä käydä läpi omia kokemuksiaan ja tunteitaan toisten, samassa tilanteessa olevien kanssa. Tavoitteena on tukea osallistujia hetkeksi pysähtymään ja miettimään uutta elämäntilannettaan, suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen ja löytämään sieltä odottamisen arvoisia sekä iloa tuottavia asioita. 

Katse huomiseen-vertaisryhmä kokoontuu yhteensä 8 kertaa. Kokoamme parhaillaan ryhmää. Ryhmä käynnistyy sitten, kun ryhmäkoko saadaan riittäväksi, jotta vertaisuus mahdollistuu. Ryhmän toivotaan käynnistyvän keväällä 2020 sen kunnan alueella, josta on tulossa eniten osallistujia. 

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan: 
puh. 050 320 3962 tai laura.kosonen@omaisoiva.net