Valmennus alle kolme vuotiaiden vanhemmille, joilla perheessä erityislapsi

6.5.2020

HUOM!

ilmoittautumisaikaa on jatkettu torstaihin 28.5. ja mukaan mahtuu vielä hyvin!

----- 

Onko perheessäsi erityistä tukea tarvitseva lapsi? Oletko perhevapaalla ja mietit mitä teet sen jälkeen? Pohditko työhön palaamista, alanvaihtoa tai opintoja? Mikä sopii juuri sinulle ja perheellesi?

Tarjolla on ainutkertainen mahdollisuus erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille! 

Perhevapaalta työelämään on Ely-keskuksen tuottama hanke, jonka puitteissa järjestetään maksutonta ja vapaaehtoista valmennusta vanhemmille, jotka haluavat pohtia työhön paluutaan ammattilaisten tukemina vertaisryhmässä ja yksilövalmennuksessa. Kevään viimeisenä ryhmänä halutaan tarjota tämä mahdollisuus Keusoten kunnissa (Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen ja Mäntsälä) asuville alle 3-vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille tai, joilla on perheessä alle 3-vuotiaan lapsen lisäksi erityistäkin tukea tarvitseva lapsi.

Valmennuksen aikana voit pohtia omista tarpeistasi lähtien esimerkiksi työtilannettasi, uranäkymisiäsi, uudelleen kouluttautumistasi, alanvaihtoa tai vaikkapa kartoittaa oman alan piilotyöpaikkoja ammattilaisten ja vertaisryhmän kanssa. Saat tukea oman osaamisesi tunnistamiseen ja sanoittamiseen sekä esimerkiksi työnhakuasiakirjojen päivittämiseen. Valmennukseen osallistuminen ei edellytä sitoutumista jatkopolkuihin sen päätteeksi, vaan enemmänkin antaa oivan mahdollisuuden pohtia omaa tulevaisuuttaan kohti työelämää.

Valmennus koostuu ryhmässä tapahtuvasta verkkovalmennuksesta sekä yksilöverkkovalmennuksesta. Verkkovalmennus ei edellytä erityistä osaamista tai laitteita, vaan mukaan voi tulla esimerkiksi älypuhelimella. Ryhmävalmennusosuudessa on mahdollisuus verkostoitua muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa ja saada vertaistukea, sekä kuulla ja keskustella joka valmennuskerralla työelämään tai urakehitykseen liittyvästä aiheesta. Yksilövalmennus alkaa heti ryhmäjakson perään, ja sen aikana on mahdollisuus perehtyä teemoihin ja omaan tilanteeseesi tarkemmin.

Valmennuksessa saat: 

• tukea työn ja perhe-elämän yhdistämiseen sekä tietoa joustavista ratkaisuista työelämässä

• vertaistukea ja hyödyllisiä keskusteluhetkiä samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa 

• apua oman osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen

• tukea CV:n ja työhakemuksen päivittämiseen

• tietoa työmarkkinoiden tilanteesta ja piilotyöpaikoista

• tietoa nykyaikaisesta työnhausta ja rekrytointiprosessista

• tietoa aikuisopiskelusta, koulutusvaihtoehdoista ja opintojen rahoittamisesta

Keusote-alueella valmennuksen tuottaa CareeriaPlus. Hankkeen taustalla oleviin tahoihin voit tutustua tarkemmin linkistä www.perhevapaaltatyohon.fi 

Ilmoittaudu mukaan pikaisesti!
lmoittautuminen päättyy to 28.5.2020 ja ryhmään mahtuu max 8 henkilöä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostilla:
ani.ojala@careeria.fi tai anne.kinos-jarvinen@careeria.fi