Ulkoiluystävätoimintaa omaishoitoperheille

30.12.2020

Omaishoitaja, tuntuuko sinusta tai hoidettavasta läheisestäsi ulos lähteminen turvattomalta, turhauttavalta tai työllistävältä? Tahtoisitko itsellesi ulkoiluseuraa tai olisiko koulutetusta ulkoiluystävästä iloa puolestaan hoidettavalle läheisellesi?

Ulkoiluystävät toimivat seurana ja turvana ulkoillessa 

Joskus ulkona liikkuminen voi tuntua haastavalta tai ei oikein tule lähdettyä ulkoilemaan. Ulkoiluystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka voivat toimia ulkoiluseurana joko omaishoitajalle, hoidettavalle läheiselle, entiselle omaishoitajalle tai vaikkapa yhdessä koko omaishoitoperheelle. Ulkoiluystävät motivoivat liikkumaan, ovat tukena ja turvana ulkoillessa sekä piristävät juttuseuralla. 

Uutta toimintaa yhdistyksessämme 

Ulkoiluystävätoiminta on aivan uutta yhdistyksessämme ja käynnistyy keväällä 2021. Tavoitteenamme on kouluttaa vapaaehtoisia Ulkoiluystäviä kaikkiin toiminta-alueemme kuntiin, alkaen keväällä Mäntsälästä ja Järvenpäästä. Toiminta on täysin maksutonta ja suunnattu kaikenikäisille ja kaikenlaisissa tilanteissa oleville omaishoitoperheille. Tarkemmasta toiminnan sisällöstä sovitaan aina yhdessä työntekijän, vapaaehtoisen ulkoiluystävän ja omaishoitoperheen kanssa. Toiminta voi alkaa heti säännölliseksi sovittuna tai vaikkapa alkuun kertaluonteisella ulkoilulla siitä toiveiden mukaan jatkuen. Kokoamme Ulkoiluystävätoiminnasta kiinnostuneiden omaishoitoperheiden yhteystietoja jo tietoomme, jotta voimme huomioida myös alueelliset tarpeet koulutuksia suunnitellessa ja pystymme tiedottamaan perheitä heti, kun alueelle on koulutettu uusia Ulkoiluystäviä.  

Ota siis rohkeasti yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan! 

Ota kynnyksettä yhteyttä, kysy lisää ja/tai ilmoittaudu mukaan Lauralle:  
puh. 050 320 3962 & laura.kosonen@omaisoiva.net 

Ulkoiluystävätoiminnan mainoskuva