Vapaaehtoistoiminta

Meillä  on runsaasti erilaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Mukaan voi tulla kertaluonteisesti tai säännöllisesti ja täysin tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Jokainen vapaaehtoinen perehdytetään ja tuetaan toiminnassa alkuun. Vapaaehtoistoimijana voit olla mukana tukemassa toimintaamme ja omaishoitoperheiden hyvinvointia. Tarjoamme vapaaehtoistoimijoillemme työntekijän tuen ja kiitämme vapaaehtoisia antamastaan panoksesta muun muassa kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä vapaaehtoistoimijoillemme suunnatuilla tapaamisilla. Vapaaehtoistoimijamme ovat myös vakuutettuja. 


Tällä hetkellä etsimme vapaaehtoistoimijoita esimerkiksi:

Ulkoilukaveriksi

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ulkoilukaverit ovat koulutettuja tai yksilöllisesti perehdytettyjä vapaaehtoistoimijoita, jotka ulkoilevat yhdessä omaishoitajan, hoidettavan läheisen tai koko perheen kanssa. Useimmiten toiveena on saada Ulkoilukaveri omaishoitajan hoidettavalle läheiselle. Ulkoilukerrat sovitaan vapaaehtoisen mahdollisuuksien ja aikataulujen mukaan. Ulkoiluiden määrää ja ajankohtia ei ole ennalta määritelty, vaan niistä sovitaan yhdessä. Monet Ulkoilukaverimme antavat aikaansa esimerkiksi noin kerran kahdessa viikossa. Toiminta alkaa yhteisellä tutustumiskäynnillä, jolla myös yhdistyksen työntekijä on mukana. 

”Olen kokenut toiminnan antoisana itselle, kun koen että käyttämäni aika toisen hyväksi antaa hänelle iloa, virkistystä ja aktivoi.” 
– Ulkoilukaverina toimivan vapaaehtoisen palaute

Kuva, jossa on kolme eri-ikäistä pöllöhahmoa ulkoilemassa yhdessä

Ryhmänohjaajaksi

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Onko sinulla ehkä jo omakohtaista kokemusta omaishoitajuudesta tai ryhmien ohjaamisesta? Järjestämme runsaasti erilaisia omaishoitajille ja omaishoitoperheille suunnattuja ryhmiä, joihin etsimme ryhmänohjauksesta innostuneita vapaaehtoisia. Ryhmänohjaajille tarjotaan erillistä ryhmänohjauskoulutusta. Kiinnostaisiko esimerkiksi bingoryhmän tai kävelyporukan ohjaaminen? Tai haluaisitko osallistua omaishoidettavien ryhmätoimintaan lähihoitajan kaverina? Kerro rohkeasti oma ideasi!

Kuva, jossa on kolme pöllöhahmoa yhdessä ryhmänä

OmaisOiva-kahviloihin ja muihin tilaisuuksiin ilahduttamaan

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Onko sinulla jotain osaamista, jolla tahtoisit ilahduttaa omaishoitajia? Etsimme vierailijoita, alustajia ja erilaista sisältöä mm. OmaisOiva-kahviloihimme sekä yhdistyksen virkistyspäiviin. Sisältö voi olla hyvinvointia lisäävää, virkistyksellistä tai tiedollista. Esimerkiksi erilaiset rentoutustuokiot, alustukset, tietoiskut, hemmotteluhetket ja musiikki ovat tervetullutta ohjelmaa tapahtumiimme! 

Kuva, jossa on kaksi pöllöhahmoa vierekkäin kahvikupit käsissään

OmaisOiva-kioskeille etsivään työhön

Kertaluonteisilla omaishoidon infopisteillä eli OmaisOiva-kioskeilla jaetaan tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä kerrotaan omaishoidon asioista, varta vasten piipahtaneille ja ohikulkijoille. Oivallisia paikkoja OmaisOiva-kioskille ovat muun muassa terveyskeskukset, kirjastot, messut ja muut tapahtumat. Vapaaehtoistoimijana voit tulla infopisteelle työntekijän kaveriksi tai pitää itsenäisesti infopistettä sinulle sopivina hetkinä ja sopivissa paikoissa. Vapaaehtoisen ei odoteta olevan omaishoidon ammattilainen, vaan roolina voi olla tiedon ja materiaalien jako yhdistyksen toiminnasta.

Kuva, jossa on kaksi pöllöhahmoa vastakkain. Molemmilla on papereita käsissään.

Viestintä- ja markkinointiavuksi

Onko luovuus, tietotekniset taidot tai kirjoittaminen sinun vahvuutesi? Kiinnostaisiko etänä tehtävä vapaaehtoistoiminta? Etsimme viestinnän ja markkinoinnin avuksi vapaaehtoistoimijoita muun muassa suunnittelemaan ja tekemään mainoksia erilaisista tapahtumistamme esimerkiksi Power Point tai Canva ohjelmilla sekä kirjoittamaan lyhyitä paikallislehtiin tarjottavia juttuvinkkejä.

Etsimme myös vapaaehtoistoimijoita, jotka voisivat oman asuinkuntansa alueella esimerkiksi kävelylenkin yhteydessä käydä viemässä ilmoitustauluille tapahtumailmoituksiamme pari kertaa vuodessa. Vietävät mainokset voimme esimerkiksi postittaa kotiisi. 

Kuva, jossa pöllöhahmo istuu tietokoneen ääressä

Olisiko sinulla jokin muu idea osallistua yhdistyksen toimintaan

Ota rohkeasti yhteyttä, keskustelemme vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista mielellämme lisää!

Vapaaehtoistoiminnasta vastaava
OmaisOiva ohjaaja Laura Kosonen
laura.kosonen(at)omaisoiva.net
puh. 050 320 3962

Kuva, jossa on pöllöhahmo, jonka pään päällä on ajatusta kuvaava kirkas hehkulamppu
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Omaishoitajaliiton video vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista paikallisyhdistyksissä

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti yhdistyksemme on laatinut tarkoituksenmukaiset rekisteriselosteet henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyen. Voit tutustua rekisteriselosteisiimme tämän linkin kautta