Vapaaehtoistoiminta

Meillä  on runsaasti erilaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Mukaan voi tulla kertaluonteisesti tai säännöllisesti. Vapaaehtoistoimijana voit olla mukana tukemassa toimintaamme ja omaishoitoperheiden hyvinvointia. Tarjoamme vapaaehtoistoimijoillemme työntekijän tuen ja kiitämme vapaaehtoisia antamastaan panoksestaan. Vapaaehtoistoimijamme ovat myös vakuutettuja. 


Tällä hetkellä etsimme vapaaehtoistoimijoita esimerkiksi:

Ulkoilukaveriksi
Ulkoilukaverit ovat koulutettuja vapaaehtoistoimijoita, jotka ulkoilevat yhdessä omaishoitajan, hoidettavan läheisen tai koko perheen kanssa. Ulkoilukerroista sovitaan yhteisellä tutustumiskäynnillä, jolla myös yhdistyksen työntekijä on mukana. Kaikki Ulkoilukaverit perehdytetään toimintaan. Järjestämme säännöllisesti myös Ulkoilukaveri-koulutuksia. 

Ryhmänohjaajaksi
Onko sinulla kenties omakohtaista kokemusta omaishoitajuudesta tai ryhmien ohjaamisesta? Toiminta-alueellamme (Järvenpää, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen) järjestetään erilaisia omaishoitajille tai omaishoitoperheille suunnattuja ryhmiä, joihin etsimme ryhmänohjauksesta innostuneita vapaaehtoisia. Kaikki ryhmänohjaajat saavat perehdytyksen tehtävään. Mukaan voi tulla myös ryhmänohjaajapariksi työntekijän kaveriksi. Myös uusia ryhmiä on mahdollista käynnistää toiveiden, tarpeiden ja resurssien mukaan, kerro rohkeasti ideasi! 

OmaisOiva-kahviloihin ja muihin tilaisuuksiin ilahduttamaan
Onko sinulla jotain osaamista, jolla tahtoisit ilahduttaa omaishoitajia? Etsimme vierailijoita, alustajia ja erilaista sisältöä mm. OmaisOiva-kahviloihimme sekä yhdistyksen virkistyspäiviin. Sisältö voi olla esimerkiksi hyvinvointia lisäävää, virkistyksellistä tai tiedollista, esimerkiksi erilaiset rentoutustuokiot, alustukset tai tietoiskut, hemmottelua jne. 

OmaisOiva-kioskeille, etsivään työhön
Kertaluonteisilla omaishoidon infopisteillä eli OmaisOiva-kioskeilla jaetaan tietoa yhdistyksen ja OmaisOivan toiminnasta sekä kerrotaan omaishoidon asioista, varta vasten piipahtaneille ja ohikulkijoille. Oivallisia paikkoja OmaisOiva-kioskille ovat muun muassa terveyskeskukset, kirjastot, messut ja muut tapahtumat. Vapaaehtoistoimijana voit olla monella eri tavalla mukana etsivässä työssämme. 

Viestintä- ja markkinointiavuksi
Etsimme vapaaehtoistoimijoita, jotka voisivat oman asuinkuntansa alueella esimerkiksi kävelylenkin yhteydessä käydä viemässä ilmoitustauluille mainoksiamme ja esitteitämme muutaman kerran vuodessa. Vietävät mainokset voimme esimerkiksi postittaa kotiisi. 

Olisiko sinulla jokin muu idea osallistua yhdistyksen toimintaan

Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista mielellämme lisää!

Vapaaehtoistoiminnasta vastaava
OmaisOiva ohjaaja Laura Kosonen
laura.kosonen(at)omaisoiva.net
puh. 050 320 3962

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti yhdistyksemme on laatinut tarkoituksenmukaiset rekisteriselosteet henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyen. Voit tutustua rekisteriselosteisiimme tämän linkin kautta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Omaishoitajaliiton video vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista paikallisyhdistyksissä