Vapaaehtoistoiminta

Kiinnostaisiko sinua "silloin tällöin/pop-up"-tyyppinen auttaminen tai kaipaatko toistuvampaa vapaaehtoistoiminnan muotoa? 

 

Yhdistyksen ja OmaisOivan toiminnassa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia on monia. Voit valita niistä juuri sinulle sopivan tai tuoda tullessasi oman osallistumisideasi! 

 

Voit toimia vapaaehtoisena esimerkiksi:

 • OmaisOiva-kioskilla
  • Kertaluonteisilla omaishoidon infopisteillä eli OmaisOiva-kioskeilla jaetaan tietoa yhdistyksen ja OmaisOivan toiminnasta sekä kerrotaan omaishoidon asioista, varta vasten piipahtaneille sekä ohikulkijoille. Vapaaehtoisena voit tulla esimerkiksi työntekijän kaveriksi mukaan kioskille.
    
 • OmaisOiva-kahvilassa
  • Kaikille avoimissa ja teemallisissa kohtaamispaikoissa eli OmaisOiva-kahviloissa keskustellaan osallistujien kanssa teeman mukaisesta aiheesta kahvikupposen äärellä. Vapaaehtoisena voit toimia kahvilassa työntekijän kaverina, esimerkiksi kahvitusapuna tai vaikkapa ohjaamalla pienen iloa tuottavan tuokion oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.
    
 • OmaisOiva-vertaisryhmässä
  • Omaishoitajille suunnatuissa OmaisOiva-ryhmissä voit toimia vapaaehtoisena vertaisryhmänohjaajana yksin, toisen vertaisohjaajan tai työntekijän kanssa. Ryhmät voivat olla keskusteluryhmien lisäksi myös toiminnallisia ryhmiä. Onko sinulla ehkäpä jo olemassa olevaa ryhmänohjaajakokemusta tai kiinnostusta ja ideoita ryhmien ohjaamiseen?
    
 • Yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa
  • Yhdistys järjestää mm. virkistystoimintaa alueensa omaishoitoperheille. Tapahtumissa voit olla monellakin eri tavalla mukana ja avuksi; mm. toimimalla järjestäjien apuna tai vaikkapa tuomalla omaa osaamistasi virkistyspäiviin, esimerkiksi ohjaamalla pienen iloa tuottavan tuokion osallistujille.
    
 • Yhdistyksen hallitustoimijana
  • Yhdistyksemme hallitukseen etsitään uusia hallitustoimijoita! Hallitustoimijoiksi voivat ryhtyä esimerkiksi entiset tai nykyiset omaishoitajat, alalla toimivat/toimineet tai muuten vain omaishoidon asioista ja vaikuttamistoiminnasta kiinnostuneet. Hallitus kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa. Jos kiinnostuit, voit olla yhteydessä yhdistyksemme puheenjohtajaan, puh. 050 500 1903 tai laittamalla yhteydenottopyynnön täältä.
    
 • Tai entäpä olisiko sinulla jokin muu idea osallistua yhdistyksen toimintaan

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kerromme vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista mielellämme lisää!

Yhteyttä voit ottaa alla olevalla lomakkeella tai olemalla suoraan yhteydessä OmaisOivan työntekijöihin (yhteystietoihin pääset klikkaamalla tästä) 

Olen kiinnostunut vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista ja tahtoisin kuulla niistä lisää

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti yhdistyksemme on laatinut tarkoituksenmukaiset rekisteriselosteet henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyen. Voit tutustua rekisteriselosteisiimme tämän linkin kautta

Omaishoitajaliiton video vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista paikallisyhdistyksissä