Erityislapsiperheille suunnattua toimintaa keväällä 2023

20.1.2023

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry:n erityisesti erityislapsiperheille suunnattua toimintaa keväällä 2023
- tervetuloa yli kuntarajojen!


Erityislasten vanhempien vertaisryhmä Keravalla

keskiviikkoisin 18.1., 15.2., 15.3., 26.4. ja 17.5. klo 18–19.30
Onnilan-tiloissa (kirjaston 2 krs.), os. Paasikivenkatu 12, Kerava

Vertaistapaamisissa erityisten lasten perheet pääsevät tapaamaan toisiaan ja jakamaan kokemuksia. Mukaan voi tulla niille kerroille, jotka itselle sopivat. Toiveesta ryhmään voidaan pyytää vierailijoita tai asiantuntijoita. Ryhmä järjestetään yhteistyössä Onnilan kanssa ja sen vertaisohjaajana toimii Anne (annekrintala@gmail.com). Pyrimme järjestämään tarvittaessa maksuttoman lastenhoidon iltoihin, varmistathan tämän etukäteen Onnilan koordinaattoreilta. Marika: p. 044–7661811 ja Hannele: p. 044–3645302. Tervetuloa mukaan yli kuntarajojen!


Tallipäivät erityislapsiperheille Pornaisissa ja Vantaalla

la 11.3. klo 14–17 Helmen ratsutila, os. Myllykujantie 21, 07150 Laukkoski
la 29.4. klo 12–15 Vantaanpuiston ratsutalli, os. Vantaanpuistontie 13, 01730 Vantaa

Maksuttomien tallipäivien ohjelmassa tervetuloinfo osallistujille, hevosen hoitoa, talutusratsastusta kentällä ja mukavaa yhdessäoloa maalaismaisemassa. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Ohjaajana pararatsastuksen ohjaaja Hanna Lindy. Olemme ulkona, joten sään mukainen pukeutuminen. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Tapahtumat järjestetään kumppanuudella Uudenmaan epilepsiayhdistyksen ja Lindyriden kanssa. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: hanna.lindy@lindyride.fi
www.pararatsastus.fi


”Iloa ja iltapalaa erityiseen keskiviikkoon”  
tilaisuus erityislapsiperheille

keskiviikkona 15.3. klo 17.30–19.30
Klaukkalan seurakuntakeskuksen tiloissa, os. Ylitilantie 6, Klaukkala

Lämpimästi tervetuloa rentoon lapsiperheiden vertaisiltaan ja iltapalalle. Luvassa muun muassa kivaa, ohjattua ohjelmaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen/lähiaikuisilleen, erilaista tietoa sekä mahdollisuus kohdata toisten vanhempien ja työntekijöiden kanssa. Olisi mukavaa kuulla myös mahdollisia toiveita ja tarpeita toiminnan järjestämiseksi jatkossakin. Mukaviin kohtaamisiin keskellä viikkoa kivassa illassa, jonka järjestämme usean eri toimijan kumppanuudella. 

Lisätietoja, ilmoittautumiset & erityisruokavaliotoiveet ke 8.3. mennessä: heidi.puumalainen@omaisoiva.net tai puh. 050-3066812


Kuinka lakia luetaan – webinaari 

torstaina 16.3. klo 16–18
Verkossa etäyhteyksin / läsnätilaisuutena yhdistyksen toimitiloissa, 
os. Wärtsilänkatu 61, Fox Center 2 krs, Järvenpää

Omaishoitajaliiton järjestämää Kuinka lakia luetaan - webinaaria voi kuunnella helposti kotoa tietokoneen tai älylaitteen välityksellä. Webinaari on suunnattu kaikenikäisille, mutta sen teemoina ovat tällä kertaa lastensuojelu omaishoidon näkökulmasta sekä oikeus hoitotarvikkeisiin ja apuvälineisiin. Aiheista ovat puhumassa dosentti Virve-Maria Toivonen Helsingin yliopistosta sekä lakimies Mika Välimaa Kynnys ry:stä. Muistathan ilmoittautua webinaariin Omaishoitajaliiton internetsivuilla: www.omaishoitajat.fi/tapahtumat 

Jos etäosallistumisen sijaan haluaisit kuunnella webinaaria yhdessä toisten kanssa, voit ilmoittautua mukaan läsnätilaisuuteemme, joka toteutuu Järvenpäässä yhdistyksen toimitiloissa, mikäli osallistujia on vähintään muutama. 

Ilmoittautuminen paikan päällä järjestettävään tilaisuuteen Lauralle to 9.3. mennessä: 
puh. 0503203962 ja laura.kosonen@omaisoiva.net


Erityislasten- ja nuorten vanhempien vertaisilta Pornaisissa 

keskiviikkona 22.3. klo 17.30–19.30
Isojärven leirikeskuksella, os. Suvirannantie 210, 07190 Pornainen       

Lämpimästi tervetuloa jälleen yli kuntarajojen erityislasten vanhempien rentoon iltaan Pornaisiin, jossa on luvassa mm. vertaiskeskustelua purtavan äärellä sekä ohjattu mindfulness-hetki. Pyrimme saamaan iltaan myös toivotun vierailijan, asiantuntijan Keusoten vammaispalveluista, jolloin olisi mahdollisuus kuulla ajankohtaisia asioita, keskustella ja esittää kysymyksiä. Vertaisilta järjestetään yhdessä usean eri toimijan kumppanuudella.

Ilmoittautumiset Päivi Liulle: puh. 040-5265837 & paivi.liu@evl.fi


Lämpimästi tervetuloa mukaan lisäksi myös yhdistyksemme kaikenikäisille suunnattuun muuhun toimintaan! Kevään aikana luvassa on muun muassa kaikenikäisille omaishoitoperheille suunnattu ulkoiluilta Nurmijärvellä, työikäisten puolisoaan hoitavien brunssi, ilta-aikaan toteutuvia hyvinvointiwebinaareja vaihtuvin teemoin, saunaillat kaikenikäisille läheistään hoitaville ja paljon muuta.


Tiedot ja tapahtumailmoitukset kevään toiminnastamme löydät mm. internetsivujemme tapahtumakalenterista: 
www.keskiuudenmaanomaishoitajat.fi/tapahtumat/