Oppilaitosyhteistyö

Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n OmaisOiva-toiminnan tarjoamia oppilaitosyhteistyömahdollisuuksia


Mikä Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry ja sen OmaisOiva-toiminta?
Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry on vuonna 2002 perustettu valtakunnallisen Omaishoitajaliitto ry:n paikallisyhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on omaishoitajien, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantaminen ja tukeminen. Yhdistys järjestää muun muassa vertaistukitoimintaa, neuvontaa, edunvalvontaa, opastusta ja virkistystoimintaa alueen omaishoitajille.
OmaisOiva-toimintaa toteuttaa eri puolella Suomea 32 Omaishoitajaliiton paikallisyhdistyksistä, yhteensä yli 200 paikkakunnalla. Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n hallinnoima ja STEA: n rahoittama, huhtikuussa 2017 käynnistynyt OmaisOiva-toiminta Keski-Uudellamaallakin tukee erilaisissa omaishoitotilanteissa toimivien omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea. OmaisOiva-toiminta tarjoaa eväitä omaishoitajana toimimiseen ja mahdollisuuksia tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. OmaisOivan eri toimintamuodoista voi valita itselleen sopivan tai kokeilla niitä kaikkia, kuten OmaisOiva-kioskeja, OmaisOiva-kahviloita, OmaisOiva-ryhmiä, Ovet-valmennusta® tai OivaHetkiä.


Opiskelijoiden oivat mahdollisuudet tulla mukaan esimerkiksi
- työharjoittelujaksoille OmaisOiva-toimintaan
- OmaisOivaan toteutettavien, erilaisten ja eri pituisten kehittämisprojektien kautta
- OmaisOivan tilaisuuksien ja tapahtumien suunnitteluun, toteuttamiseen ja arvioimiseen
- OmaisOivaan vierailuille kuulemaan omaishoidon asioista ja yhdistyksen ja OmaisOivan toiminnasta tai vaihtoehtoisesti OmaisOivan työntekijät voivat vierailla oppilaitoksissa
- OmaisOivaan järjestölähtöisessä ohjaus- ja neuvontatyöskentelyssä harjaantumaan
- OmaisOivan viestintä- ja markkinointiyhteistyöhön, erilaiset tiedotuskampanjat
- Omaishoitoon liittyvät opinnäytetyöt tai pienimuotoisemmat kehittämistehtävät
- mitä mahdollista muuta? Kuulemme mielellämme oppilaitoksen ja opiskelijoiden ideoita ja tarpeita yhteistyölle vai pohditaankos jatkomahdollisuuksia yhdessä?

 

Miten tästä eteenpäin?
Jos kiinnostuit yhteistyöstä omaishoitoperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi, ota kynnyksettä yhteyttä, niin sovitaan Sinulle sopiva osallistumisen muoto!