Omaischat ja Omaishoitajaliiton neuvontapuhelin tarjoavat ohjausta omaishoidon asioissa

7.7.2020

Kysy omaishoidosta chatin mainoskuva

Omaischat on omaishoitajille ja läheisistään vastuussa oleville henkilöille suunnattu tietoa ja ohjausta tarjoava verkkopalvelu. Chatiin voi kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti omaishoitoon liittyviä kysymyksiä, joihin neuvojat vastaavat chatissa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan keskustelemaan puhelinneuvontaan.

Omaischatin neuvonnan tuottavat yhteistyössä Omaishoitajaliiton ja sen 28 jäsenyhdistyksen ammattilaiset. Yhteensä neuvojia on mukana yli 50 eri puolilta Suomea.

Omaischat on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9–12 sekä keskiviikkoisin kello 15–18 osoitteessa www.omaishoitajat.fi.

”Chat on kanava, jolla autamme omaishoitajia, koska koronariskin vuoksi on syytä noudattaa edelleen varovaisuutta. Tämä koskee erityisesti monia riskiryhmiin kuuluvia omaishoitoperheitä. Chat-hanke on myös osa omaishoitoyhteisömme palveluiden digitalisointia”, kertoo toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen.

Elokuussa Omaischatin rinnalla avautuu Vertaischat, joka on tarkoitettu omaishoitajille, mutta siihen voivat ottaa yhteyttä myös omaishoidettavat. Vertaischat toteutetaan Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten kouluttamien vapaaehtoisten voimin.

Lisäksi Omaishoitajaliiton neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä numerossa 020 7806 599 maanantaista torstaihin kello 9–15.

Chatin laajentamisen ja aukiolon läpi kesän mahdollistaa sosiaali- ja terveysministeriön runsaan 50 000 euron lisäavustus, joka myönnetään Veikkauksen tuottamista voittovaroista.


Lisätietoja:

Sari-Minna Tervonen, toiminnanjohtaja, sari.tervonen@omaishoitajat.fi, puh. 050 368 4554

Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, merja.purhonen@omaishoitajat.fi, puh. 020 7806 522