Vahvuutta vertaistoiminnasta -hanke tarjoaa syksyllä runsaasti toimintaa lapsille ja nuorille

25.8.2023

Setlementti Louhelassa toimii Stean rahoittama kolmevuotinen Vahvuutta vertaistoiminnasta -hanke. Hankkeen kohderyhmänä ovat haastavammassa ja haavoittuvammassa elämäntilanteessa olevat 7–29 vuotiaat lapset, varhaisnuoret ja nuoret sekä heidän vertaisensa. Hankkeen toimintaa suunnitellaan, kehitetään ja toteutetaan lasten ja nuorten sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Mukana hankkeessa ovat Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry/OmaisOiva-toiminta, Järvenpään nuorisopalvelut ja vammaisneuvosto.

Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten minäpystyvyyden, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen, nuorten vertaistoiminnan kehittäminen sekä sosiaalisten suhteiden ja ympäristöjen lisääntyminen.


Syksyn 2023 toiminta

Syksyllä hankkeessa järjestetään muun muassa avoimia ryhmiä, kerran kokoontuvia ryhmiä ja kerhoja, avointa olkkaritoimintaa sekä juttuseuraa erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nuoret ovat tervetulleita kerhoihin ja avoimeen olkkaritoimintaan myös tuetusti eli esimerkiksi vapaa-ajan kaverin tai avustajan kanssa.

Hankkeen internetsivuille päivittyy maanantaisin viikko-ohjelma, josta voi tutustua viikon erilaiseen toimintaan.
https://www.setlementtilouhela.fi/lapsille-ja-nuorille/vahvuutta-vertaistoiminnasta-hanke/hankkeen-viikko-ohjelma/


Heppakerho 10-15-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville nuorille

  • maanantaisin klo 18.30-20, 4.9. - 23.10.2023 (8 kertaa)

Puolimatkan tallilla, os. Puolimatkantie 244, 04380 Tuusula

Ryhmä on tarkoitettu ensisijassa sellaisille, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet Vahvuutta vertaistoiminnasta -hankkeen järjestämiin hepparyhmiin. Toimintaan osallistuvalla pitää olla voimassa oleva vapaa-ajan vakuutus.

Kurssimaksu on 30 € / syyskausi.

Hepparyhmissä tehdään tallitöitä, hoidetaan hevosia ohjaajien avustuksella ja ratsastetaan. Toiminnassa harjoitellaan ja vahvistetaan sosiaalisia taitoja, toiminnanohjauksen taitoja sekä itsesäätelyä. Ryhmään osallistuminen edellyttää, että nuori kykenee toimimaan itsenäisesti ryhmässä. Osallistujilta odotetaan sitoutumista yhteiseen ryhmätoimintaan. 

Heppatoimintaa ohjaavat kaksi koulutettua ohjaajaa, yhteisöpedagogi Jonna Laurila ja hankkeen ohjaaja Itse Peiponen sekä mukana oleva vertaisnuori.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 31.8.2023 mennessä:
puh. 040 824 6671, irene.peiponen@setlementtilouhela.fi

Ryhmään mahtuu mukaan seitsemän nuorta!


Koululaisten taide-, peli- ja kirjakerho

  • maanantaisin klo 16-19

Setlementti Louhelassa, os. Louhelankuja 1, Järvenpää

Kerhossa on mahdollisuus piirtää, maalata, askarrella, pelata sählyä, biljardia tai lautapelejä, tutustua kirjoihin sekä jutella ja hassutella. Voit tulla kerhoon ja lähteä sieltä silloin, kun sinulle sopii. Kerho on osallistujille maksuton. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimisto@setlementtilouhela.fi


10-16 vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien nuorten olkkari

  • keskiviikkoisin klo 14-16.30

Nuorisotalo Temalilla, os. Temalitehtaankatu 2, Järvenpää 

Olkkarissa on mahdollisuus muun muassa pelailuun, piirtämiseen, kokkailuun, musiikkiin, hengailuun ja toisten kanssa olemiseen. Olkkari on maksuton eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!

Lisätietoja:
puh. 040 824 6671, irene.peiponen@setlementtilouhela.fi


Alle 29-vuotiaiden nuorten olkkari

  • torstaisin klo 16-19

Setlementti Louhelassa, os. Louhelankuja 3, Järvenpää

Olkkarissa on luvassa lautapelejä, musiikkia, leffoja ja kaikkea muuta kivaa! 

Lisätietoja: 
riku.torvinen@setlementtilouhela.fi ja puh. 040 770 0348


Nuorten aikuisten avoin kahvila SPESSU

  • perjantaisin 25.8. - 22.9. klo 13-15

Nuorisotalo Temalilla, os. Emalitehtaankatu 2, I-rappu

Lisätietoja: 
riku.torvinen@setlementtilouhela.fi ja puh. 040 770 0348


Juttuseura

Vahvuutta vertaistoiminnasta -hankkeen ohjaajat tarjoavat erityistä tukea tarvitseville alle 29-vuotiaille nuorille mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista asioista esimerkiksi kävelyn tai kahvin merkeissä maanantaisin klo 14-16 välillä. Keskustella voidaan  puhelimitse, Whatsappilla tai kasvokkain. 

Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen työntekijöihin! 
Riku puh. 040 770 0348
Irene puh. 040 824 6671


Nuorten taideprojekti

Hankkeessa on luvassa keväälle 2024 taideprojekti joka kulkee nimellä Näe mut! Taideprojektiin etsitään alle 29-vuotiaita taiteen tekijöitä.  Mukaan projektiin voi lähteä piirustus-, maalaus-, media-, video- tai sarjakuvataiteella, eri materiaalein toteutettavalla kädentaidolla, kuvanveistolla tai vaikka valokuvateoksilla. 

Mikäli kiinnostuit ja haluaisit lähteä mukaan tähän projektiin niin soita, laita viestiä tai sähköpostia hankevastaava Irenelle puh. 040 8246671, irene.peiponen@setlementtilouhela.fi. 

Ilmoittautumisaikaa on 30.11.2023 asti ja teosten olisi hyvä olla valmiita viimeistään maaliskuussa 2024. Hanke auttaa tarvittaessa materiaalikustannuksissa.  Hanke järjestää joulukuun 2024 aikana mukaan osallistuville nuorille yhteistapaamisen, jossa suunnitellaan näyttelyä. Tapaamisessa voi saada myös ohjausta ja apua omien näyttelytöiden tekemiseen. 


Nuorten (16-29v) erityistä tukea tarvitsevien vapaaehtoisten ja vertaisohjaajien koulutus 

lauantaina 23.9. klo 10-13 Setlementti Louhelassa

Koulutuksessa perehdytään vertaistoiminnan järjestämiseen, on mahdollisuus tutustua muihin vertaisohjaajiin sekä suunnitella yhdessä toimintaa. Koulutuksen jälkeen voit itse päättää, mitkä tehtävät sinua kiinnostavat. 

Vapaaehtoisena/vertaisohjaajana voit toimia lasten tai nuorten ryhmissä sekä erilaisissa hankkeen toiminnoissa, kuten retkillä ja tapahtumissa. Voit itse valita, minkälaisia tehtäviä teet ja kuinka usein. Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta palkkaa, mutta vapaaehtoisille järjestetään omaa virkistystoimintaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset hankevastaava Irenelle: 
puh. 040 824 6671, irene.peiponen@setlementtilouhela.fi. 

Tervetuloa mukaan nuorten vapaaehtoistoimintaan!

Hankkeen muita syksyn kerhoja lisäksi:

Kokkikerho 10-15 vuotiaille maanantaisin klo 16.30-18 Temalissa (alkanut 14.8.)
Konsoli- ja tietokonepelikerho 10-15 vuotiaille maanantaisin klo 16.30-18 Temal (alkaa 18.9)


Lisäksi tulossa

Syksyn aikana järjestetään erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille (lapsi+huoltaja) talli-ilta Puolimatkan tallilla. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Suunnitteilla on myös toinen perheille suunnattu tapahtuma, johon osallistuu mukaan vertaisnuoria. Lisätiedot varmistuvat myöhemmin.