Vertaispäivät tarjoavat tukea omaishoidon päätyttyä

14.8.2023

Omaishoitosuhde on tiivis ja läheinen ihmissuhde, joka kestää usein vuosia, jopa vuosikymmeniä. Sen päättyminen hoidettavan läheisen siirtyessä pysyvästi kodin ulkopuoliseen asumiseen tai läheisen kuolemaan on omaishoitajalle suuri elämänmuutos. Muuttuneessa tilanteessa usein omaa minuutta tulee pohdittua uudelleen; kuka minä olen ilman omaishoitajan roolia ja tehtävää? Kuinka jatkan tästä elämääni eteenpäin?

Omaishoidon muutostilanteiden kohdatessa, lämpimästi tervetuloa mukaan ohjattuihin vertaispäiviimme tapaamaan toisia samankaltaisessa elämänkohdassa olevia, aiemmin omaishoitajana toimineita. Vertaispäivissä on mahdollista pysähtyä uuden elämänvaiheen äärelle pienten alustusten pohjalta sekä keskustella toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

Omaisena edelleen -vertaispäivä Keravalla

Maanantaina 25.9. klo 12–15 
Keravan kirjastolla, Kerava-parvi tila 2 krs., os. Paasikivenkatu 12 

Omaisena edelleen-vertaispäivä on tarkoitettu heille, joiden läheinen on siirtynyt pysyvästi kodin ulkopuoliseen asumiseen. Vertaispäivässä on mahdollista pysähtyä uuden elämänvaiheen äärelle pienten alustusten pohjalta sekä keskustella toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Tervetuloa mukaan yli kuntarajojen! 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ti 19.9. mennessä: 
laura.kosonen@omaisoiva.net / p. 0503203962 


Katse huomiseen -vertaispäivä Järvenpäässä

Torstaina 23.11. klo 12–15 
Yhdistyksen tiloissa, Fox Center yrityskeskus, os. Wärtsilänkatu 61 

Katse huomiseen-vertaispäivä on tarkoitettu heille, joiden omaishoitajuus on päättynyt läheisen kuolemaan. Vertaispäivässä on mahdollista pysähtyä uuden elämänvaiheen äärelle pienten alustusten pohjalta sekä keskustella toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Tervetuloa mukaan yli kuntarajojen!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pe 17.11. mennessä: 
laura.kosonen@omaisoiva.net / p. 0503203962